Alla inlägg under februari 2013

Av Bengt Bertilsson - 3 februari 2013 14:52

Sämsta förpackningen utsedd på nätet. Den har allt som är bra och dåligt i ett och samma förpackning.
Förpackningen skydda varan, lätt att frakta, enkel att förvara i butiken och försvåra snatterier. Men den är nästan i praktiken oanvändbar när vi behöver använda den för vi får inte upp den utan verktyg.
Hur skall vi få upp den då.
Jo så här svara butiken butikskedjan Clas Ohlsons – Vi är medvetna om problemet och försöker fasa ut den men det kommer att ta ganska lång tid. Men kunden kan få hjälp i butiken med att få upp förpackningen. Och vill man byta varan så tar vi emot den ändå, om kvittot finns kvar.
Hallå där om vi behöva använda den skall vi då springa till butiken och be de öppna den kanske och glömmer vi kvitto får vi då ingen hjälp kanske.
Meta Troell, omvärldsanalytiker vid Svensk Handel hon är inte bättre . – Svåröppnade förpackningar i hårdplast är ett problem för alla. Egentligen måste konsumenten protestera och säga; 'den här typen av förpackning vill vi inte ha'
Hallå där Tycker t.o.m svensk handel förpackningen är dålig borde de då inte ha lite självrannsakan.

Av Bengt Bertilsson - 3 februari 2013 12:46

Att få sitta på farstutrappan med en kopp kaffe och ta en fruktstund samtidigt.
 

Se gryningen komma är en upplevelse och hade det inte varit 7 minus hade jag kanske suttit där länge.

                    

Nu blev det istället många besök på den och många koppar kaffe istället men vilka underbara stunder jag fick.

Förväntningarna fanns där att det skulle bli en vacker soluppgång Med en glödande sol stiga upp i skogbrynet.

       

Lyste även det kring ena fågelautomaten och frukostgäster passar på att få sig en brödbit.

                   

Skulle det också bli nästan en klarblå himmel

Av Bengt Bertilsson - 3 februari 2013 07:00

Stjärnklart där ute och månen är fortvarande halvful efter natten uppesittande.

 
Satt nog många igår uppe också och tittade på idel stjärnor som var i farten. Är det upp till betraktaren att avgöra vilka som är stjärnor vi vill se och somliga får jag inte vaken se eller höra bara följa är de stjärnorna jag inte vill missa.
Mina stjärnor lyste tidigt och i dagsljuset, missade gjorde jag annars de stjärnor som tändes på kvällskvisten då jag slocknade tidigt igår kväll efter att varit uppe i ottesången tog John Blund över tidigt. Idag får jag istället läsa om alla stjärnor, somliga är stolta andra missnöjda och några gjorde bort sig och andra tycker inte om gårdagens stjärnor står det att läsa om jag slår upp husorganet och kolla eftersnacket på webben.
Det är inte lätt att vara stjärna många vill släcka ljuset för de som vill bli stjärnor syns inte alla på dagen ändå som min där
Stjärnan lyste klarast i solskenet!

Av Bengt Bertilsson - 2 februari 2013 06:41

 

Ute på farstutrappan kl.06,30
   

Om det var en kattuggla som hördes tidigare på morgon så var det en annan katt som dök upp också där ute i morgonmörkret.
 
Passade på samtidigt att inviga min lilla fickradio så jag kan lyssna på naturmorgon både ute som inne njöt jag på farstutrappan med naturmorgon live både visuellt som audiellt

Av Bengt Bertilsson - 2 februari 2013 06:00

Mörkret härskar fortvarande där ute på farstutrappan. Fast det är betydligt skönare väder idag än i går då dimman låg som ett lock över nejden är det en klar luft idag och en kattuggla hälsade mig välkommen när jag kom ut.
Nere från bäcken porlar det även idag från de små vattenfallen som bildads av en tidig vårflod nu när snö lyser med sin frånvaro. Det enda som lyser är ytterbelysnings sken som lyser upp den närmaste omgivningen framför mig och jag ser tre av mina fågelautomater i dunklet är dessa tomma av gäster, däremot välfyllda med fågelgodis.


Det sägs att det är bra att motionera på fastade mage om vi vill gå ner i vikt snabbt. Fast jag tror inte detta gäller mina huskatter även om de blivit tämligen runda i vinter. Släppte ut de från sitt natthärbärge i pannrummet och de tog svängen runt husknuten lika kvickt och in till sina frukostskålar. Ibland får de vänta på att bli insläppta och de sitter tillsammans med mig på morgonkvisten och väntar tålmodigt.
Vänta får jag också göra till kl. 08,00 tills mina ”pjoddar” dyker upp som först. På lördagar sitter de självklart och lyssna på naturmorgon. Som bevis att de lyssna hävdar jag detta stämmer för när jag gick ut en gång efter av signaturen hör jag samma kraxljud på nytt som inleder naturmorgon. Måste det vara någon kråkfågel som hört den också och satt och övade.
Först brukar Koltrastarna komma, sen blåmesar och talgoxar, några timmar senare är det hackspettarna och stjärtmesarna. Gulsparvar, Domherren och rödhaken de kommer bara sporadiskt och är mer ute på turné sväng. Några nöjer sig med vatten och bröd, men andra föredrar solrosfrö till gröten. Somliga verkar dock vara kvar i pub världen och vill ha mer tilltugg från jordnötsburken. Sen har vi de lite mer udda som vill späcka sig och några får fikon.

Att sitta på farstutrappan och både se och höra alla är som ett skådespel utöver allt annat med körsång av kvitter och tvitter och några drillar och fattas är en som skvätter, med den kommer senare. De har blivit nästan tama och reagerar inte när jag och katterna sitter där på farstutrappan. Visserligen sitter det alltid någon uppe i trädgrenarna som reagerar att fara föreligger är det precis som någon annan svarar att ta det lugnt husse är med och han fredar fortsätter de att flyga fram och tillbaka till fågelstationerna.
Nackdelen är att nu när snön är borta efter det tillfälliga mildvädret då kommer fler gäster men dessa har fyra ben och de vill självklart vara med vid det dukade bordet. Detta gillar inte jag, men några som gillar dessa är båda katterna som stolt visa upp sina fångster för husse och de vet att dessa får vi ta utan att han blir arg. Fast när de kommer med mössen i munnen och vill komma in och visa dessa sätter husse stopp och då lägger de mössen på dörrmattan utanför uppe på farstutrappan och det säger krasch när jag sätter ner foten utanför dörren sen.     

Av Bengt Bertilsson - 1 februari 2013 07:37

Ett dimtäcke ligger över nejden. Där inga ljud verkar kunna ta sig igenom och ”pjoddarna” sitter fortvarande och kura någonstans där ute i skogsbrynet och väntar till soluret visar på att det är dags att bege sig till mina fågelautomater.
Anstränger jag min hörsel kan jag höra ett porlande ljud söderifrån där jag normalt inte brukar höra porlet har troligen uppstått ett nytt litet fall när isen smält i bäcken och vattnet fått lite extra fart på ett nytt ställe.
Ute på gräsmattan där det i förgår sa slafs, slurp och glurp där ligger nu ett istäcke över den frusna gräsmattan och det hörs ett slirp idag under isen.
På gårdsplanen är gruset frusit och småstenarna är hala som glaskulor. Nere på byvägen är det ”Bambi på is” fast detta verkar inte somliga märkt då det kommit några bilar och några har bråttom och kör om de som insett att väglaget är att vara lätt på foten.
Husorganet lyser med sin frånvaro, men detta har nog sin förklaring och förhoppningsvisst dyker den upp senare i lådan. Eventuellt kanske får jag läsa den via nätet om tidningsredaktionen inser att den uteblir för många idag. Fast tänker jag efter så har jag inte läst gårdagens tidning då det kom annat i vägen så nyheterna i den blir som nya när jag läser tidningen idag.

Av Bengt Bertilsson - 1 februari 2013 06:13

Var tusan står detta för. Förvisso är det halt ute men var kommer svin ifrån?
T.o.m så halt att sittdynan jag har med mig för att sitta på gled iväg när jag satte rumpan på den, men något svin såg jag inte till.
Det var rena rama glansisen på trappan och trappräcket gled handen iväg och landsvägen likaså så hustrun tog stavar och gick in till jobbet en promenad på 6 km.
Själv skulle jag få ”grisa” i sängen en stund och somna om. Men av någon anledning fick jag ”skallebonk” som om någon tyckte att jag skall inte ligga där för så fort jag reste mig försvann hammarslagen.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards