Alla inlägg under januari 2016

Av Bengt Bertilsson - 12 januari 2016 07:50

Finns ett ordspråk om att sila mygg och svälja kameler för är det inte sånt som våra partiledare gör eller har de skygglappar på sig.


Kinberg Batra kräver att inrikesminister Anders Ygeman kommer till Justitieutskottet för att berätta vad han vet om övergreppen. Det som har hänt började alla redan 2014 och då var partikollegan Beatrice Ask justitieminister. Hon som numer är ordförande för justitieutskottet. Var vet partikollegan Beatrice Ask om händelserna kanske skulle Kindberg Batra sopa rent framför den egna dörren

Källa http://www.expressen.se/nyheter/kinberg-batra-maste-kunna-lita-pa-polisen/

 

Vad innebär yttrandefrihet egentligen. Omfattar detta en frihet att yttra och föra fram åsikter utan censur, begränsning eller någon typ av bestraffning. Frågan är kanske bara vem som säger vilket kanske som är rumsrent
Jimmie Åkesson kräver att rikspolischefen Dan Eliasson får sparken då han som Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson skrev på Twitter att Jimmie Åkesson får honom att kräkas, vilket Jimmie tycker är en så oerhörd kränkning att han vill att Dan får sparken.

Källa http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22071599.ab

 

Samtidigt har SD riksdagsledamöter som påstår att homosexuella har "perversa och onaturliga läggningar" om kallar samtliga muslimer för ett hot mot Sverige

 

Kastar inte någon sten i glashuset samtidigt så får väl inte de som kallar andra för att ha rasistiska åsikter säga/göra var de vill.

Av Bengt Bertilsson - 11 januari 2016 12:47

3 år i rad och vädret är sig likt 3 år med mildväder och snöfattigt och ser vi tillbaka vid denna tidpunkt har det ofta varit milt väderlek men vi har haft det blåsigt i början av januari också och de flesta minns de senaste Egon Svea Emil Putte Per och Gudrun för att nämna några.

 

Just nu verkar vi också befinna oss mitt i mellan två kallperioder där temperaturen här hemmavid på farstutrappan visat minus 13 som mest och mina vänner upp i Norrland skryter om minus 40 så jag har inget att skryta över.

 

Skryta om att det är 2 plusgrader är kanske inget men det gick utmärkt att tvätta av saltet från bilen idag och det var dusch samtidigt. Får vi se om det blir kallare senare i veckan annars lär den lilla snö som finns försvinna kvickt.

Av Bengt Bertilsson - 9 januari 2016 05:15

På en av mina promenader fick jag se något på avstånd som låg där mitt på vägen och dess närmare jag kom såg jag.  

 

En ekorre brun så grann och yvig svans

 

Om det var en bil eller var det något annat som tog ekorr´n liv låter jag mig vara osagt

   

Men trotts att den troligen hade bråttom över vägen så kom den inte så långt.

 

Hade det räckt med att han hade stött sitt lilla ben hade den kanske klarat sig men nu var det ryggen som tog stryk (se bilder)

Djur · Natur
Av Bengt Bertilsson - 8 januari 2016 10:07

Se och lyssna till Kvarnbäcken musik



 
 

Av Bengt Bertilsson - 8 januari 2016 08:37

Kvarnbäcken bäddas in av is när Kung Bore tar den i sitt grep allt mer se ett bildsvep från senaste besöket

               

Av Bengt Bertilsson - 7 januari 2016 07:21

Så fick vi vinter även detta år fast det får vi varje år men det känns som det inte skulle bli någon under första delen av vintersäsongen fick vi åter vänta tills årsskiftet innan vinterkylan kom. 

    

Temperaturmätaren visade minus 13,2 i arla morgonstund och det var garanterat myggfritt ute. Fast var är detta mot Norrland som rapporterade över 40 minusgrader alla redan i går kväll. Då gäller det att ta på sig om man nödvändigtvis måste ge sig ut  

   

Snön den lyser med sin frånvaro, fast det går att hitta några små fläckar som ligger kvar sedan snön som föll mellan jul och nyår. Barmarken gör att kylan tränger neråt i marken och det blir tjäle och även om jag inte har några mördarsniglar så minskar det risken att de kommer hit för de finns några hundra meter bort.

   

Passade på igår när det var några grader varmare ute att fylla på vedförrådet i pannrummet hade fått göra det idag annars så vi har det varmt och gott inomhus, men det kyls kvickt ut när panntemperaturen sjunker nedåt och värmen på elementen sjunker tar kryper kylan inåt direkt

Av Bengt Bertilsson - 6 januari 2016 08:15

Nu tar vi tabberas på sommarmorötter

 

Morötter lättodlat och det brukar bli några kilo som vi inte hinner äta upp på hösten får bli vintermorötter men nu så är dessa de sista vi har kvar och kvalitén så där men de smakar annorlunda mot de vi köper i boa

 

Av Bengt Bertilsson - 5 januari 2016 18:44

Dagen lider mot sitt slut och huset är fullt med övernattande barnbarn och det har varit umgänge med barnbarn hela dagen.


Först 07,30 var det 4 barnbarn uppe i Sparsör som behövde omsorg medan deras mamma var hos tandläkare.

Sen Kl.09,30 var det dags att hämta 2 barnbarn i Borås som skulle ner till mormor och morfar och få lite avkoppling från far och mor.


10,30 hämta 2 barnbarn i Örby denna gång var det farmor och farfar som skulle passa dessa. Fast dessa fyra tillsammans är självgående så det blev badhuset och simma för oss och barnbarnen höll på och plaskade i 3 timmar.


Nu sitter alla fyra och har myspys med godis, DVD film och varsin mobiltelefon och det är inte som förr när de behövde tillsyn hela tiden får jag erkänna.

 

Denna dag kommer jag också att tänka på de åren jag var butiksanställd. Det var på den tiden som det var stängda butiker på söndagar och trettondagsafton speciell då denna dag som var en av de få dagarna som vi som var affärsanställda förr kunde få lite extra ledighet då denna dag räknades som en afton likt övriga heldagaftnar stängde vi butiken tidigare, som regel kl, 15,00.

 

Dock så räknades inte denna dag som helgdagsafton för vanliga industriarbetare som jobbade heldag som regel mellan 07,00 – 17,00, vilket resulterade i att många missade att helghandla och fanns det inga butiker öppna ja då blev det att vara utan då inga andra hade öppet.

 

Dock skulle detta förändras mot slutet av min karriär så blev det öppettider som egentligen var fler timmar än butiken var stängd men då var min karriär över  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards