Alla inlägg under januari 2016

Av Bengt Bertilsson - 4 januari 2016 06:15

Om jag lägger ihop omfånget och vikten och ser dessa som tal så blir dessa 200. Var detta tal sen står för var för sig är min hemlighet och  detta tal kan variera för det som idag är 200 var bara några dagar sedan 203. Något mål finns inte men 180 bör vara realistiskt tror jag.


Det där med att tänka på formen är ingen dans på rosor. Visserligen har jag inte lagt ner någon större energi på vilken mat jag äter sen jag bestämt mig att försöka göra något åt detta men jag får nog titta på detta också .

 

Räknat ut mitt BMI detta var 25,7 detta var i gränsområdet för övervikt och jag fick också veta min fettprocent: 29,4 % som var övervikt

 

Två motionsrundor avklarade

Första rundan var på ca 7 km och den kallar vi för flygplansrundan via byn och den tar ca 1,25 tim att gå och vi hade en km/tid på 11,47

 

Andra rundan 4 km den kallar vi för Skoghemsrundan tid 45 min hade jag förbättrat tiden till 10,57/km men det har varit olika förutsättningar och i sammanhanget verkar det ta ca 11 – 12 min per km vid normal gångtakt

 

Hustrun sa att vi skall simma några dagar också och hon har fått för sig hon skall gå på gym, men dit har jag inte tänkt att söka mig.

Av Bengt Bertilsson - 3 januari 2016 05:45

Det är förvisso inte Putin som är här utan det är rysskylan och den kan vara vresig och tvär och biter i kinderna och det känns inte skönt att gå ut även om man pälsa på sig så biter vinden i kinderna även om temperaturen är bara minus 4 känns den som mycket mer p.g.a vinden.

 

När vi är inne på vind kommer jag osökt att tänka på Svea och att det blåste förra året också vid denna tid fast då var det inte östliga vindar utan västliga och utmed kusten blåste det vindbyar som var 25 m/sek.  bl.a blåste julgranen ner.

 

Mera vindbyar kommer jag att tänka på Gudrun 11 år sedan det var kaos och nu har de grävt ner våra elledningar så jag förtränger ibland hur det var blev jag påmind när jag la in ved i pannan var det sälg-ved från 2005 som jag eldar i pannan idag.

 

I dag söndag och jul och nyårshelgen är över återstår bara trettondagshelgen har vi börjat plocka ner julen här hemmavid då den känns över. Julgranen och tomtarna har krupit in i vrårna och kvar finns bara ljusstakarna i fönstren och julgardinerna/dukarna och dessa får lysa upp får tillvaro någon vecka till.

 

Av Bengt Bertilsson - 2 januari 2016 05:15

Jag var nog inte ensam som ställde mig på vågen nu när det drog ihop sig till nyår och 1 jan och konstatera att jag bör nog göra något av den här kroppen, som allt mer börjar likna ett päron till form.

 

Kanske sätter jag mig på höga hästar när jag hävda att nu skall kilon rasar och jag skall röra på mig och gå ner i vikt

 

Eller är det vågen det är fel på för den visade alldeles för många kilo och midjemåttet endast ett hål kvar i livremmen och inget utrymme för att göra ett till.

 

Insåg faktiskt innan jul att något borde göras då jag var och inhandlade nya byxor och tvingades inse att storlekarna hade förändrats för byxorna kan knappast krympt innan de tvättas.

 

Hustrun kom sen förslaget att vi skulle ut och motionera på nyårsdagen förmiddag och det var bara att hänga med tåget, laddade ner en APP till mobilen för att se hur långt vi går. Tiden behöver jag inte veta för det finns en klocka att tita på. Nu är det dock så att i den här appen så får jag veta avstånd, tid och km-tid.

Så var femte minut så sa en röst tid och sträcka samt medel per km föga roande tyckte jag först då dels jag brukar gå och filosofera samtidigt blev påmind var femte minut var jag befann mig. Visst kan det vara intressant att veta hur långt man gått men det blir lite jobbigt också.


Att höra att vi tappar i hastighet ett visst antal sekunder kan vara en morot för den som gå/springer på tid men tiden är en bisak. Hittar jag något jag vill fotografera så kommer detta att påverka och sen höra att jag har X sekunder sämre tid sen.


När vi gått några km så var jag som vanligt slut i kroppen och normalt brukar sjunka ihop som en fällkniv räddas jag av mina gåstavar som får mig att rätta upp ryggen. Fick jag höra att vår km-tid nu plötsligt blivit bättre och detta beror på hustrun. Förr var det hustrun som sprang efter mig men numera så springer jag efter henne eller försöker hålla hennes takt.

 

Hur gick det då?

Tid ca 1 timme 25 minuter, sträcka ca 7,2 km detta gav en km-tid på ca 11,47 och vi hade förbrukat 491 kalorier.

 

Av Bengt Bertilsson - 1 januari 2016 09:20

Ny dag gryr och ett nytt år ligger framför oss och detta år är det ännu fler dagar då antalet dagar är en dag mer och det är trehundrasextiosex.

   

Början känns så där grå och trist där ute på farstutrappan och vinterlandskapet är inte mycket att skryta över. Dimma och temperaturmätaren visar plus 0,7 varnar de på radion om blixthalka där ute. Några bilar har jag inte sett på våran byväg ender hela morgon så kanske vågar ingen ut och köra. Fast detta kan bero på också andra orsaker.

Dagen till ära sägs var den stora bakfylledagen och pizza bagarna jublar för idag orkar stora delar av svenska folket inte med att laga mat.
Detta kan jag inte påstå gäller här hemmavid. Trotts sovmorgon stod hustrun vid spisen i arla morgonstund och lagade till det som kan kallas trerätters men det var 3 dagars maträtter av överskott från helgen.
Själv var jag i farten med en tvätt och samtidigt som jag passade på att tända i vedpannan för att få det varmt och skönt här inne

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards