Direktlänk till inlägg 12 december 2016

Ropen skalla pengar till alla

Av Bengt Bertilsson - 12 december 2016 06:48

Jo de som har mycket vill ha mer och de som har lite får försöka klara sig så gott det går det finns ju bidrag för de som har det sämst sägs det och sen anklagas de för bidragsberoende och tärande av etablissemanget.

 

Läser en ledare i Aftonbladet där de skriver. På regeringens hemsida skriver socialförsäkringsminister Annika Strandhäll att pensionen ska vara rättvis, men i själva verket har orättvisorna ökat. Gapet mellan löntagare och pensionärer har blivit större, utvecklingen går åt fel håll.

Håller med läste för några dagar sedan att de som har högre pension än 14 000 kr/ mån får påökt därunder var det smulorna från den rikes bord som denna grupp får nöja sig med kanske glömmer bort att detta är lika många röstande som småpartierna fick i senaste valet.

Annika Strandhäll skriver att pensionen ska räcka till, Hallå där alldeles för många får finna sig i att de sista åren blir fattiga. Den som får klara sig på 9000 efter skatt vet att det knappt räcker till mat och hyra och att det aldrig finns pengar kvar till oförutsedda utgifter. Samtidigt som andra vältrar sig i pengar och de som suttit i riksdagen de tillhör inte några fattighetspensionärer.

 

Det är samma tuffa Sverige som under Alliansen.

Var femte pensionär riskerar att bli fattig

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.
 
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.Foto: Lasse Allard
 

Nästan var femte svensk pensionär riskerar fattigdom.
Det är upprörande uppgifter som nu kommer från EU:s statistikbyrå Eurostat. 355 000 svenska pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns.

På fem år har andelen svenska fattigpensionärer ökat från 10 till 18 procent.
På regeringens hemsida skriver socialförsäkringsminister Annika Strandhäll att pensionen ska vara rättvis, men i själva verket har orättvisorna ökat. Gapet mellan löntagare och pensionärer har blivit större, utvecklingen går åt fel håll.

Kraschad ekonomi

Alldeles för många får finna sig i att de sista åren blir fattiga. Den som får klara sig på 9000 efter skatt vet att det knappt räcker till mat och hyra och att det aldrig finns pengar kvar till oförutsedda utgifter.
– Trasiga glasögon eller ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi, konstaterar Seniorernas ordförande Christina Rogestam i Svenska Dagbladet.

 
 

Annika Strandhäll skriver att pensionen ska räcka till, men Stadsmissionen kan vittna om motsatsen. När pengarna är slut tvingas många äldre söka sig till välgörenhetsorganisationerna. På tre år har antalet besökare på Stadsmissionens äldrecentrum i Stockholm fyrdubblats. Det är där fattiga pensionärer kan få ett mål man för så långt har det gått i Socialdemokraternas Sverige.

Det finns gamla människor som inte har råd att äta sig mätta.

Förfärliga siffror

Det är samma tuffa Sverige som under Alliansen. Svenska pensionärer hör till de värst drabbade i hela Europa.

– Siffrorna är helt förfärliga, säger Christina Rogestam. Jag vet att det är dystert, men jag trodde inte att det skulle fortsätta att öka så här kraftigt.
Som vanligt är det kvinnorna som drabbas hårdast. De har jobbat deltid, tagit ut föräldraledighet och vårdat anhöriga och som tack för det straffas de med en usel pension. Det är bra att Annika Strandhäll arbetar för med jämställda pensioner, det kommer att hjälpa nästa generation kvinnliga pensionärer.
Dagens fattigpensionärer däremot, de kommer att fortsätta att vara fattiga. I jul kommer de att sitta hemma för allt annat kostar pengar och de kan vittna om att en av fattigdomens värsta konsekvenser är ensamheten.

 
 

Pensionssystemet måste förstärkas i snabbare takt. För den som är gammal är tidsaspekten helt avgörande.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 28 mars 05:45

Tickor är svampar som man framför allt hittar växande på träd, levande som döda. En del växer dock på marken. Det finns ca 200 arter tickor i Sverige varav en stor del är arter som gemene man inte lägger märke till, då de ofta är relativt små och väx...

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 26 mars 05:45

Tickor är svampar som man framför allt hittar växande på träd, levande som döda. En del växer dock på marken. Det finns ca 200 arter tickor i Sverige varav en stor del är arter som gemene man inte lägger märke till, då de ofta är relativt små och väx...

Av Bengt Bertilsson - Måndag 25 mars 06:00

Tickor är svampar som man framför allt hittar växande på träd, levande som döda. En del växer dock på marken. Det finns ca 200 arter tickor i Sverige varav en stor del är arter som gemene man inte lägger märke till, då de ofta är relativt små och väx...

Av Bengt Bertilsson - Söndag 24 mars 05:45

Dags att tömma komposten vars innehåll fått förmultna under ett år.   Ser inte mycket ut för världen kanske och den är inte färdig förmultnad riktigt heller.      Så den sållas och skal, ben och annat material sållas bort så bliv det ca 1½...

Av Bengt Bertilsson - Lördag 23 mars 05:45


Vårstädning vid fågelstationen och marken täckt av solrosfrö och detta räfsade jag upp.   Vid första blicken så ser det ut som kvarlämnad fröer i massor, men visar sig vara mestadels bara skal som fåglarna suttit i buskarna som finns bredvid stati...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards