Alla inlägg under mars 2018

Av Bengt Bertilsson - 23 mars 2018 06:00

Allians regeringen sparkade ut sjuka på löpande band när dessa satt i regeringsställning och detta var ett argument från de rödgröna detta skulle stoppas. Men det "vete fan" om de gjort något åt detta.

 

Nu avslöjas det att allt fler sjukskrivna som fått sin sjukpenning indragen måste söka sig till Arbetsförmedlingen. Antalet har ökat med 165 procent på tre år. – Det har ökat dramatiskt och vi har inte haft resurser att möta de här människornas behov, säger Arbetsförmedlingens rehabiliteringschef.

 

Det har alltså gått 3 år och inte "fan" verkar denna regering gjort något de heller. 3 år och då verkar det som LO och några andra vaknat till.

Men de gamla allianspartierna de sitter tyst i båten för innerst inne gillar de att sjukskrivningsantalet minskar vart de sen tar vägen det är inte deras problem idag. Men nu är det valår och nu tillsätter socialminister en utredning för att se över hur kravet ska tillämpas.

 

Sent skall syndaren vakna men frågan är om det inte är försent då vi medborgare nu synar lagt kort ligger

 

Av Bengt Bertilsson - 22 mars 2018 06:00

Det pågår en massiv debatt i visa kretsar hur de skall stävja vad som skrivs i sociala medior inför valet. De politiska partierna står där och slår sig på bröstet och säger de har kontroll på detta.

 

De ljuger och de avslöjar sig själva oavsett parti att de har fingrarna i syltburken  


– Målet är naturligtvis att man ska kunna bo, arbeta och driva företaget i hela landet, så att man tar vara på hela landet. Det är inte bara i städer det finns kraft, i hela landet finns det kraft. Vi ska ta hand om skogen, se till att ha livsmedelsförsörjning. Många tycker om besöksnäringen ute på landet, då kan det inte bara fungera när besökarna kommer utan det måste fungera året om, sa Löfven på pressträffen. 


När inte ens en partiledare kan hålla sig till sanningen 

 

‪I Stefan Löfvens värld finns landsbygden för storstadsborna. Anmärkningsvärt synsätt från (S) och statsministern. En stenhård vänsterkrok mot stora delar av Sveriges befolkning.‬

Annie Lööfs foto.

 


Av Bengt Bertilsson - 21 mars 2018 06:00

Vårsolen lyser över nejden framför farstutrappan vårdagsjämningsdagen 

 

Var inte den enda som njöt av solskenet fick jag se men den var svår att upptäcka på bilden ovan 

 

Av Bengt Bertilsson - 20 mars 2018 06:39

 

Fast det känns lite svårt att inse detta, för igår kväll snöade det och idag fick jag sopa av farstutrappan. Men det handlar kanske inte om detta utan något helt annat som inträffar denna dag

 

Den 20 mars klockan 17.15 är vårdagjämningen här. Men vad betyder det egentligen? Lite förenklat kan man säga att det är den tidpunkt när ljuset vinner över mörkret och våra dagar efter vårdagjämningen blir längre än nätterna.

Ungefär lika långa

En vanlig missuppfattning är att vårdagjämningen är en speciell dag men egentligen är det en exakt tidpunkt. Vårdagjämningen inträffar det ögonblick då solen centrum passerar himmelsekvatorn på väg norrut och höstdagjämningen när solens centrum passerar himmelsekvatorn på väg söderut. Detta innebär att dagen och natten kring denna exakta tidpunkt är ungefär lika långa.

Tidpunkten varierar

Datumet och tidpunkten varierar från år till år men är alltid runt den 20 mars. I Sverige kommer den infalla olika tidpunkter på den 20 mars fram till skottåret 2048 då den inträffar strax innan midnatt den 19 mars.

Anledningen till att tidpunkten varierar beror på att vi inte har exakt 365 dygn per år utan att det faktiskt går strax över 365,25 dygn per år. Vi får alltså ett kvarts dygn extra per år – något vi kompenserar med att ta en skottdag var fjärde år.
Men trots att vi använder skottdagen för att korrigera tiden så flyttar sig vårdagjämningen bakåt i tiden på året och närmar sig mer och mer vintern.  Varje år skjuts den i medel 12 minuter.

För att rätta till detta kommer vi 2100 hoppa över skottdagen för att återställa tiden till normaltillstånd.

Vårdagjämningen har ingen egentlig meteorologisk betydelse. Den meteorologiska definitionen av vår är, enligt smhi, att dygnsmedeltemperaturen ska vara stigande och över 0° men under 10 plusgrader.
När vårdagjämningen infaller har våren i Sverige i regel nått upp till höjden med Mälardalen.


 

Sommartid till helgen

Och vårdagjämningen är inte det enda vi kan se fram emot i veckan – på söndag är det även dags att ställa om klockan till sommartid. Ett tydligt tecken på att längtan efter våren snart är över.

Källa: smhi.se, vårdagjämning.nu, hogtider.wordpress.com

Av Bengt Bertilsson - 17 mars 2018 06:00

Tänt var det här och det börja lysa upp bakom skogsbrynet och snart är det sommartid fast våren syns inte till ännu              

Av Bengt Bertilsson - 16 mars 2018 06:00

Shopping i Sverige: SmartResponse lockar med weekend i Ullared

Shopping i Sverige drivs av SmartResponse som vill komma åt era kontaktuppgifter. För att locka folk anordnar de diverse tävlingar. Bara genom att fylla i era uppgifter ger ni tillstånd att bli kontaktade av en rad sponsorer, fyller ni i undersökningen ökar antalet företag som kan höra av sig markant.


Av Bengt Bertilsson - 15 mars 2018 06:45

I Sverige finns två olika arter av harar. Skogsharen — som blir vit eller ljusgrå på vintern — fanns förr över nästan hela landet. Den har dock på senare tid trängts undan från många platser i södra Sverige av den inplanterade fältharen — som behåller sin brungula päls hela året. Fältharen finns nu i hela Götaland och Svealand samt håller på att sprida sig längs Norrlandskusten. 

           

Av Bengt Bertilsson - 14 mars 2018 06:00


Någon skriver till dig  "har vi bestämt oss för att du är berättigad att erhålla en skatteåterbäring" tror du att skatteverket skriver så. 
Troligen luras några eftersom det finns en marknad för detta fast det finns de som inte går på dettA
Marias varning för återbäringsbluffen

6210 kronor. Så mycket skulle Maria Stenholm, 42, från Fristad få tillbaka på skatten, enligt ett mejl som såg ut att komma från Skatteverket. 

Men Maria genomskådade bluffen.

– Det var väldigt välgjort, men som tur var hade jag sett mitt skattebesked dagen innan, och beloppen stämde inte överens, säger Maria, som nu vill varna andra för bluffmakarnas nya metod.


Det är deklarationstider och med dem – blufftider. På sin hemsida varnar Skatteverket nu för falska mejl, som ser ut att komma från myndigheten. 

En av dem som råkat ut för bedragarnas knep, är Maria Stenholm. Häromdagen damp det ner ett brev i hennes mejlkorg med uppgifter om hur mycket hon skulle få tillbaka på skatten.

I mejlet står det:

Enligt de senaste årliga beräkningarna av din skattemässiga verksamhet har vi bestämt oss för att du är berättigad att erhålla en skatteåterbäring på: 6210 kronor.

Maria uppmanades därefter att klicka på en länk för att få åtkomst till ett formulär för skatteåterbäringen. Men hon anade oråd.

–  Som tur var hade jag sett mitt skattebesked dagen innan, och beloppen stämde inte överens. Annars hade jag nog kunnat klicka på länken. Det var väldigt välgjort, säger Maria.

Falska mejl från Skatteverket är särskilt vanliga när det är deklarationsdags eller när skatteåterbäringen är på väg. Foto: PRIVAT

”Skrämmande”

Maria har aldrig råkat ut för något bluffmejl tidigare, och tycker att det hela känns olustigt. 

– Det är skrämmande. Man undrar ju vad som hade hänt om jag hade tryckt på länken.

Falska mejl från Skatteverket kan förekomma i olika varianter, och är särskilt vanliga den här tiden på året – när det är deklarationsdags – eller när skatteåterbäringen är på väg. 

Om du har fått ett mejl eller sms som ser ut att komma från Skatteverket, är myndighetens rekommendation att inte klicka på några länkar, inte öppna mejlet och inte svara på meddelandet. 

Den som av misstag råkat klicka på en länk i mejlet, kan drabbas av virus eller så kallade trojaner, skriver Skatteverket på sin hemsida.

Maria vill varna andra

Maria Stenholm har nu lagt ut en varning för det falska mejlet på Facebook.

– Folk är väl ganska uppmärksamma, men någon gång har man inte huvudet med sig och då kan man råka illa ut. Själv vet man ju att man inte ska lämna ut några känsliga uppgifter, men äldre människor eller personer med funktionsvariationer har kanske inte det tänket med sig, säger hon.


Skatteverkets varning:


Om du har fått ett mejl eller sms som ser ut att komma från Skatteverket, men som du misstänker är falskt ska du:


    inte klicka på länkar i det

    inte öppna bilagor 

    inte svara på meddelandet. 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards