Direktlänk till inlägg 17 maj 2019
Hustrun hon är en matmor som är intresserad av att testa lite udda maträtter kan jag tycka för vad sägs om solskenssirap men maskrosblommor samt syltsocker och citron så blir detta en delikatess som få har kanske smakat på
Skölj blommorna snabbt i kallt vatten, ner med dem i en kastrull och fyller på med vatten så att det precis täcker blommorna.
River skalet från citronen och klämmer saften ner i vattnet, blandar väl.
Låt det småkoka i 20 minuter innan jag silar av och låter blommorna rinna av.
Koka upp saften återigen och sockra med syltsocker.
Låt småputtra tills vätskan blivit något seg och simmig.
Solskenssirap kan du sen använda till smaksättning till gröt, fil grönsaker marinader och som te, Låt fantasin få testa dig fram
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|